رؤسای قوه قضائیه وکیل آنلاین مجله حقوقی

معاون منابع انسانی قوه قضاییه: بهره گیری از محصولات نشست قضایی در سطح ملی و فرا ملی امکان پذیر است

12:23 - 31 تير 1401
کد خبر: ۴۳۶۶۹۶۱
دسته بندی: حقوق و قضا ، قضایی
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه از امکان بهره گیری از محصولات نشست های قضایی در سطح ملی و فرا ملی خبر داد.

خبرگزاری میزان- محمدباقر الفت در جلسه هیئت عالی نشست‌های قضایی با تأکید بر اهمیت سلسله نشست های قضایی، آن را موجب ارتقای سطح علمی اساتید، کارآموزان قضایی، دانشجویان، دانشگاه ها و حوزه ها علم آموزی دانست و عنوان کرد: صرف مطرح کردن آسیب ها مشکلی را حل نمی کند.

وی با بیان نوع تمرکز امور قضایی در قوه قضاییه، افزود: تمرکز بر روی یک امر خاص کار سختی است و خود نیاز به تشکیل جلساتی برای رفع آسیب های موجود دارد و اینکه از هر دری سخن گفته شود، امکان جمع بندی و تعیین یک مسیر را دشوار کرده است.

الفت ادامه داد: کمبود نیروی انسانی و همچنین کمبود ظرفیت و استعداد لازم با پتانسیل روحی و روانی بالا و نبود عشق به کار و انگیزه کافی نظر به سختی ها و مشقات موجود در این عرصه مزید بر علت است.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به دستورالعمل جدید نشست های قضایی گفت: امروزه به اتکا گذشته و منابع در دسترس نمی شود، تصمیم سازی کرد. اطلاعات کافی و بروز و استدلال و استنباط خوب است که مبنای تصمیم سازی است.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه اساس کار در قوه قضاییه قضاوت است که توسط قاضی صورت می گیرد، عنوان کرد: قضات جلسات عالی نشست های قضایی قطعاً مسلح به معلومات علمی هستند که قبلا آموخته اند ضمن اینکه باید مسلح به رویه های تولیدی باشند.

الفت ادامه داد: هرچه سطح معلومات به سمت رویه ها و مهارت ها پیش رود فاصله با مرکز علمی کمتر می شود. در دانشگاه ها و حوزه ها علم آموزی صورت می گیرد منتهی بصورت متمرکز با رویه ها متصل نیستند در حالیکه رویه ها در محیط های تخصصی تولید و در حین کار کسب می شود.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه با تأکید بر اهمیت سلسله نشست های قضایی، آن را موجب ارتقای سطح علمی اساتید، کارآموزان قضایی، دانشجویان، دانشگاه ها و حوزه ها علم آموزی دانست و عنوان کرد: حضور در محضر اساتید و نشستن پای سخنان آنها، خود موضوعیت دارد و لذت بخش است؛ چرا که به لحاظ یادگیری و سازندگی روحی و اخلاقی تأثیر بسیاری دارد و همه حرکات استاد مهذب در انسان تأثیر می گذارد.

الفت افزود: علاوه بر علم و رویه، کسب مهارت و فن در محیط کار امری ضروری است. چگونگی قضاوت و استفاده از ادله صرفاً در محیط های آموزشی قابل ارائه نیست. استفاده از ابزار بدون شناخت اصول استنباط ناممکن است و مهارت در استفاده از اصول استنباط ناشی از تکرار و عمل ،کسب تجربه و مباحثه است.

وی خاطر نشان کرد: می توان به جرات اذعان کرد، قاضی که در قوه قضاییه موثر واقع شده و با کسب موفقیت و مدارج بالا در مسند دیوان عالی کشور نشسته است از فعالیت در نشست های قضایی که می توان از آن بعنوان بهترین دوره آموزشی نام برد، بهره برده و فعال بوده است.

وی ادامه داد: بهترین روش و متد آموزشی با هر عنوان در قوه قضاییه متاثر از تجمعات هدفمند بوده است که به سوالات قامض قضایی پاسخ داده است. پاسخ هایی که قدرت اجرایی دارد.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینکه متن قاضی قدرت اجرایی دارد، گفت: در این نشست ها به دنبال این هستیم که احکام به گونه ای صادر شود که قدرت اجرایی داشته باشد. فصل خصومت خوب است اما باید حق را به دست صاحب حق برسانیم.

وی افزود: شرکت در این نشست ها ثمرات دیگری هم دارد. نوع صحبت، استخدام لغات، انتقال فرهنگ و شأن قضایی، بهره وری از یافته های علمی جاری و قدرت استنباط و بیان قابل فهم و آداب قضایی از دیگر مزیت های این نشست هاست که قضاوت را وارد معرکه دادرسی می کند. نشست های قضایی قدرت حرف صحیح، منطقی و حقوقی را برای حاضران در صحنه در سطح دادگاه و دادرسی توامان با حضور قضات پیشکسوت و حرفه ای و در مواجه با شرایط و وضعیت های مختلف توجیه و فراهم می کند و این برای قضات جدیدالورود اهمیت بسزایی دارد.

الفت با اشاره به امکان ساماندهی استفاده از محصولات نشست در سطح ملی و کمک به قانونگذاری، عنوان کرد: با پالایش و جمع آوری بدعت های علمی و ویرایش ادبی آن می توان از محصولات نشست های قضایی در سطح ملی بهره جست. در این نشست ها با حضور پیشکسوتان بهترین تفاسیر بروز از قانون صورت می پذیرد و مسیر حقوقی کشور تعیین می شود تا در ادامه جرقه های ذهنی از این تفاسیر قانونی به شکل گیری ایده های جدید از تفاسیر مبهم و غیرشفاف معطوف شود و مبنای انسجام و یکپارچگی در قوه قضاییه شود.

معاون رئیس قوه قضاییه با اشاره به ارزشمندی دستورالعمل نشست های قضایی و جهات فوق العاده آموزشی آن به ذکر این تعبیر که قضات با تجربه و پیشکسوت ریشه قوه قضاییه هستند، بسنده کرد و گفت: همنشینی قضات جدیدالورود در کنار قضات باتجربه موجبات افزایش اعتماد به نفس و شکل گیری شخصیت قضایی می شود چرا که بدین نحو با ریشه خود در ارتباط هستند. در این نشست ها صحبت از شئون قضایی، آداب و رسم بین قضات، احترام به بزرگتر، جلوگیری از خودسری و خود رایی و استفاده از عقاید و مشورت با دیگران نیز به نوعی بروز و ظهور دارد.

وی با اشاره به اینکه تمامی استان ها در یک سطح نیستند، ارتقاء سطح کیفی نشست ها را در رقابتی مثبت خواستار شد و با دستور اکید به مدیرکل آموزش قوه قضاییه بر جمع بندی و ارائه نحوه حضور و اداره کردن این جلسات و استفاده از تجربیات و ارسال آن جهت بهره وری صحه گذاشت.

الفت با تاکید بر اینکه امروزه استفاده از دلایل رو به بهبود و تغییر است، گفت: نباید تبادل اطلاعات خود را محسور در کشور کنیم و باید با سیستم قضایی دیگر کشورها نیز که در منبع و پایه نظام حقوقی و قضایی با ما اشتراک دارند روزنه های جدیدی ایجاد کنیم.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه در پایان سخنان خود ضمن استماع مسائل و مشکلات موجود بر پیگیری بهبود ارتقاء معیشت کارکنان دستگاه قضا با بهره گیری از فرامین رئیس قوه قضاییه قول مساعد داد.

در ادامه، مهدی جوهری مدیرکل آموزش قوه قضاییه نیز با ارائه گزارشی از روند اجرای و برگزاری جلسات هیئت عالی نشست های قضایی که تاکنون برگزار شده است، بر رویه سازی، ارتقاء دانش قضایی و بهره مندی علمی و مهارتی اظهار امیدواری کرد.

تجارب اعضای هیئت عالی هم در مباحث نشست‌های قضایی به منظور ارتقاء دانش قضایی قضات شاغل و هم در مباحث مختلف آموزشی، دوره‌های کارآموزی قضایی و توانمند سازی، افزایش بهره علمی و مهارتی و استفاده از قدرت تحلیل و استنباط قضایی کارآموزان قضایی بسیار موثر است.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *